Golfsäsongen 2022 - Så gick det

Golfsäsongen är över för den här gången, eller åtminstone blir det inget mer golfspel utomhus på min bana eller ens i Sverige. Idag gick det ut ett meddelande om att greenerna täcks över med duk inför den annalkande kylan och tydligare än så kan det inte vara.
 
Men istället för att snyfta över det förgångna siktar jag fram mot simulatorsäsongen. Förra året slog jag så mycket i simulatorn att jag gick tennisarmbåge och tvingades gå omkring med kinesiologitejp på armbågen under första halvan av året. Det misstaget tänker jag inte göra igen.

Tävlades gjorde det - bra gick det inte

Det här året var jag med om fler tävlingar än förra året och även om mitt golfspel inte riktigt duger för att ta några topp 10-placeringar tror jag att det var nyttigt ändå. Tyvärr kom jag sist i två av dessa tävlingar och det var kanske inte årets höjdpunkt. Dock var dessa rundor väldigt lärorika. Golf är både ett spel och en lektion av ödmjukhet.
 
Årets första tävling gick av stapeln under Tortuna GK's golfvecka, jag tillsammans med ett gäng gubbar av varierande klass och snitt ställde upp på en scramble. 8 h senare var vi i mål. Den här gången kom vi inte sist men jag tror inte att det var särskilt långt ifrån.
 
Tillsammans med chefen spelades en 2-manna scramble på Köpings GK i Easypartners regi och där kom vi åtminstone inte sist, det gjorde jag däremot på årets sista tävling Kylslaget, även den på Köpings GK.

Långt ifrån en vinst

Det är med blandade känslor jag lägger den här säsongen bakom mig, det blev inte alls så många rundor som jag hade tänkt mig men det värsta är nog att jag knappt tränat någonting. Gångerna jag åkte ut och tränade på rangen efter jobbet kan räkna på ena handens tumme. Putt- och närspelsträningen har varit helt obefintlig. Det är därför ingen överraskning att resultaten i tävlingarna ovan är därefter.
 
Jag är fortfarande vid gott mod och det är fortfarande roligt att spela golf och med det känner jag mig nöjd. Nästa år kommer inte fokusera på tävlingar även om jag nog kommer vara med på en eller ett par stycken.

Mål för året

Jag hade ett klart och tydligt mål under säsongen och detta uppnåddes. Jag ville gå under 100-slag och jag skulle spela 18 hål på en boll. I bästa fall skulle dessa två mål infalla under samma runda men det var inget måste. Nu blev det trots allt så och jag måste nu sätta upp nya mål inför nästa år.
Sorgligt nog var den runda också den enda runda där jag gick runt på färre än 100 slag så ett lämpligt mål kan ju vara att återupprepa bedriften med någorlunda regelbundenhet.
 
Hur var året för dig?

Fore!

ArtikelbIld av Arek Socha från Pixabay

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.