Vi kom i alla fall inte sist

4-mannascramble på Tortuna GK

Årets första tävling gick av stapeln i slutet på juli. Avslutningen på Tortuna GK’s golfvecka var den sedvanliga 4-mannascramblen och i år var jag med i startfältet. Vårt lag var 1 av 50 st (eller om det var 52, uppgifterna går isär en aning) och där jag med mina 42 år var yngst i sällskapet. Det blev en minnesvärd tillställning men det viktiga är nog att vi i alla fall inte kom sist.

Mitt lag bestod av mig, svärfar och två av dennes vänner som har hängt ihop sedan barnsben. Våra handikapp låg någonstans mellan 20-32 och detta hade datorsystemet räknat ut till att vårt lag hade 11.7 slag tillgodo. Våra motspelare i bollen låg en aning lägre i handikapp och hade därför 8.9 slag till godo.

Långsamt

Det tog sin lilla tid och om du har golfat med mig vet du vad som brukar hända när jag får vänta. Jag slår kors och tvärs hej vilt. Idag var det inte riktigt så illa då jag redan från start hade fått klart för mig att vi skulle få vänta. Banan var proppfull med spelare och med åtta man som ska slå tar saker och ting lite tid.

Innan tävlingen hade jag en svag förhoppning om att vi kanske skulle kunna ligga någonstans i mitten, med lite tur och bra spel kanske till och med topp 10. Så blev det inte och det insåg vi ganska tidigt. Vi startade med ett par och fortsatte i samma stil ett par hål. Sedan hände något, vi hade sällan mer än en boll i spel men turligt nog fick vi till våra utslag bra. Varje spelare hade 4 obligatoriska utslag och på sista hålet hade vi fyllt vår kvot och kunde välja fritt vilket utslag vi ville ha.

Dubbelbogey vinner inga tävlingar

På något sätt lyckades vi göra en dubbelbogey samtidigt som våra motspelare gjorde par. Vi fortsatte bedriften med att göra ytterligare en bogey på två hål till. Till sist fick vi då äntligen till en birdie. En enda birdie på 18 hål och fyra man i bollen. Vi skrattade mest åt eländet och njöt av golfen, andra mer tävlingsinriktade golfare hade nog klviit av banan för länge sedan.

Väl tillbaka på klubben efter ett antal timmars harvande i diken, ruffar och en och annan fairway pratade vi med några andra golfare. Den första vi sprang på berättade glatt att de hade gjort 11 birdies och 2 eagles och där insåg vi att de flesta andra lag spelade i en helt egen division.

När alla scorekort var inlämnade och uträknade visade det sig att vi kom på 40:e plats. Det är ganska långt från topp 10 men vi hade fantastiskt roligt hela dagen. Det får man nästan tycka är en vinst i sig.

Har du tävlat något i år?

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.