Vad har jag i bagen?

Golfbag full med klubbor ute på golfbanan

Att spela golf utan golfklubbor är svårt, för att inte säga omöjligt. Det finns otaliga märken, modeller och varianter på golfklubbor men om man drar det till sin spets så får du bara ta med dig 14 klubbor ut på banan. Vilka väljer du?

Jag började precis som många andra genom att gå till min lokala golfbutik för att köpa mig något att börja slå med. Året var 2020 och jag gick ut med ett nybörjar-set från Wilson under armen. På klubborna står det X31 och flera av dom hänger med än idag.

Järnklubbor

De klubbor som jag har lättast för att slå med är järnklubborna, jag misstänker att mina sving passar bra för att slå ner på bollen. Det skulle kanske förklara varför jag har så förbaskat svårt att träffa med FW-klubborna. Jag är något utav en nörd och gillar att grotta ner mig i saker, därför föll det sig ganska naturligt (åtminstone för mig) att leta reda på ett järnset där alla klubbor är lika långa. I framtiden kommer du att kunna läsa mer om hur jag tänker kring det här och om det verkligen fungerar så bra som det sägs att det gör.

Idag finns det flera tillverkare som saluför single length-klubbor varav Cobra är en. Jag är inte bunden till ett märke utan tänker gärna utanför boxen. Klubborna jag till slut, efter mycket övervägande, föll för var Pinhawk. Dessa införskaffades hos Nordica Golf och de har tjänat mig bra under många golfrundor.

  • 5-9

Från järnfemman till Pitching Wedgen spelar jag med klubbor av samma längd. Järnfemman får sällan eller egentligen aldrig se dagens ljus ute på banan, däremot kan det hända att den får agerae utslagsklubba någon gång i bland.

Hybrider

Två av klubborna i min bag är hybrider och de båda är 5:or. Den ena av dom använder jag allt som oftast från tee när drivern inte vill göra som jag vill - vilket är ganska ofta. Den andra är från Best Golf och är en gåva från svärfar och den här klubban är min absoluta favorit. Den går 145-150 meter oberoende hur dåligt du träffar bollen med den och den används ofta som transportklubba på fairway. Eller från ruffen..

  • Wilson X31 H5
  • Best Golf 26°

Fairway woods

De flesta som jag spelar golf med menar på att en fairwayklubba är lättare att slå med än en lång järnklubba men jag är inte direkt benägen att hålla med. Jag kan inte träffa fairway med en spoon om så mitt liv hängde på det. Men de få gånger jag faktiskt lyckas träffa med min FW3 går bollen långt men också lågt.

Det här är inget som går att skylla på klubborna tror jag, det är snarare mitt fel att jag inte riktigt får till det. Träning, träning, träning!

  • MacGregor V-FOIL FW3 15°

Wedgar

Wedgarna som jag använder är sandwedge-klubban som följde med nybörjarsettet och en halvrostig Wilson PW som tjänstgör som skogsklubba. Ni vet, när man riskerar att står i ett dike bland stockar och stenar och inte riktigt vill använda en "fin" klubba. Till detta har jag lagt till en 52° graders wedge från Nordica Golf som går högt, är lätt att träffa och stannar snabbt.

  • Wilson X31 SW 56°
  • Wilson PW
  • Professional Open 52°

Putter

Jag tror att man kan spara många slag under en runda om man bara lär sig att putta lite bättre. Problemet är väl att det är mycket roligare att ställa sig på rangen och veva med en driver jämfört med att ställa sig på puttinggreen och träna lite ordentligt. Puttern som jag bär runt på är en riktigt mysig putter och jag ser inte att jag skulle byta ut den i första taget.

  • Odyssey O-Works 2-Ball

Driver

Jag har en hatkärlek till min driver. När den fungerar så fungerar den bra men det är sällan jag når över 200 meter med den och de gånger jag gör det kan jag lika gärna ligga 150 meter ut i skogen - antingen till höger eller vänster.

  • Wilson X31

Så här ser min golfbag ut för tillfället. Om någon klubba försvinner eller tillkommer uppdaterar jag det här inlägget.

Vi ses ute på banan!

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.