Vem är jag?

Vem är Ludwig egentligen och varför har han en golfblogg? Välkommen till golfbloggen Harvar i ruffen, namnet ger en liten hint om hur det ser ut när jag ger mig ut på golfbanan. Läs mer om mig och vad jag tycker och tänker om golf.

Jag är fortfarande en nybörjare när det kommer till golf och jag tror att jag kommer fortsätta vara det under en ganska lång tid framöver. Jag började spela golf 2020 (om jag minns rätt) och jag fastnade direkt. Det här är en svår sport - särskilt om man som jag inte direkt är född med något bollsinne.

I skrivande stund (början av mars 2022) ligger jag och nosar runt 32 i handikapp och det här tänkte jag försöka göra något åt och jag tror att den här golfbloggen kan hjälpa mig med det.

Veva på rangen

Jag har svag impulskontroll och hoppar gärna mellan olika teorier och videor på Youtube i väntan på tipset som ska ge mig den där perfekta svingen. I ärlighetens namn så tror jag att det har gjort mer skada än nytta, när jag väl står där på rangen slutar det allt som oftast med att jag planlöst skickar iväg boll efter boll utan någon som helst eftertanke.

Eftertanke får man däremot om man sätter sig ner i lugn och ro och funderar på vad det är man håller på med och vad man faktiskt försöker uppnå. Papper och penna är ju alltid ett alternativ och man hittar faktiskt ett par anteckningsböcker i min golfbag men det är inte i närheten lika roligt som att skriva en golfblogg så att fler kan läsa och kanske till och med dela med sig av sina egna tips, tricks och berättelser om hur de blev så bra som det är idag.

Var inte blyg

Så var inte blyg, det finns ett kommentarsfält under de allra flesta artiklarna och inläggen i den här bloggen. Jag ser fram emot att läsa din kommentar.