Hur gör man egentligen?

Skytrak driver 214 meter

Golf är skitsvårt för det mesta. Ibland är det helt omöjligt och ibland är det lätt. Det händer inte ofta men det räcker med ett eller två riktigt bra slag på en 18-hålsrunda för att man ska glömma alla duffar och bortslagna bollar.

Men hur gör man egentligen?

Under lunchrasterna passar jag allt som oftast på att fila lite på swingen och idag var inget undantag. Som den nörd jag är så kan jag inte låta bli att grotta ner mig i svingspår och hur man ska tänka, hur man ska stå, hur man ska flytta vikten, när man ska rotera, vad ett primtal egentligen är osv.

Jag prenumererar på mer olika golfcoacher på Youtube än vad jag egentligen vill erkänna. Frågan är om det verkligen hjälper?

Vem ska man lyssna på?

Jag har sedan starten fått höra att händerna ska vara bakom bollen när man slår med drivern och det är det enda jag tänker på varje gång jag tar upp klubban. Men passar det verkkligen min branta sving? Jag älskar mina järnklubbor och wedgar, men drivern får jag ont i magen av att se i bagen.

En riktigt bra drive för mig går 200 meter och håller sig någorlunda nära dit jag siktar. Slicarna jag var så förtjust i under mitt första år har nästan helt försvunnit och är istället en svag fade eller en svag draw. Det här är jag toppennöjd med - nu vill jag bara få till lite längd.

Hur hårt jag en svingar så går inte bollen längre, jag lägger in lite skärmdumpar från en av alla sessioner med drivern på Skytraken.

Skytrak driver 196 meter

Skytrak driver 214 meter

Skytrak driver 204 meter

Skytrak driver 214 meter

Det här bör man inte klaga på

Den här sessionen bestod av 47 driverslag och majoriteten höll sig faktiskt på banan. Ett 10 tal var kortare än 150 meter men bara tre stycken blev ospelbara. Skillnaden mot förut var att jag:

  1. Lät händerna leda igenom hela svingen.
  2. Parkerade vänsterfoten i mattan och lät den stanna kvar där.

Istället för att vagga omkring som en skengravid korvgubbe i swingen försökte jag hålla huvudet stilla under hela svingen och det tycks ha hjälpt. Nästa gång jag får tillfälle att testa det här under lite mer ordnade former skag jag testa det här lite noggrannare. Längden får bli det sekundära - istället ska jag koncentrera mig på att fortsatt hålla bollen i spel.

Fore!

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.