Golfsäsongen 2023 - Ny spoon

Då var det äntligen dags. Golfsäsongen är här och min hemmabana har öppnat för allmänheten. Jag hade turen att få en liten förhandstitt på banans skick när jag var där i ett tjänsteärende - jag spelar nämligen inte golf på heltid. Tur är kanske det för då hade jag inte varit speciellt rik.

Det har inte skett några större förändringar i bagen men en klubba har bytts ut. Tack vare ett presentkort och en välsorterad golfbutik på hemmaplan har jag inför året bytt ut min spoon (FW3) mot en ny.

Egentligen hade jag tänkt mig köpa en FW5:a 18 grader, mer loft kan inte skada tänker jag, men väl på plats i butiken visade det sig att klubban i fråga var felmärkt och i själva verket var en FW3 med 15 grader loft. 

Jag bestämde mig snabbt att det inte spelade någon roll egentligen, klubban var nedsatt 50% och jag känner ändå att jag gjorde något av ett kap. Hur den presterar på banan återstår att se. Jag har alltså för avsikt att åtminstone till en början inte använda drivern mer än nödvändigt. På min hemmabana är det egentligen aldrig nödvändigt, i alla fall inte från tee 45 där jag har för avsikt att spela ifrån större delen av säsongen.

Nu är jag alltså beväpnad med en spoon från anrika MacGregor och jag ser med glädje fram emot att berätta hur det gick när jag väl kommit igång och spelat min första runda.

I skrivande stund finns det fortfarande klubbor kvar på Budgetgolf i Västerås, kika in på deras hemsida. Priset är enligt mig oslagbart just nu.

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.