Macgregor FW3 Spoon 15 grader Regular

Då var det äntligen dags. Golfsäsongen är här och min hemmabana har öppnat för allmänheten. Jag hade turen att få en liten förhandstitt på banans skick när jag var där i ett tjänsteärende - jag spelar nämligen inte golf på heltid. Tur är kanske det för då hade jag inte varit speciellt rik.

Skytrak driver 214 meter

Golf är skitsvårt för det mesta. Ibland är det helt omöjligt och ibland är det lätt. Det händer inte ofta men det räcker med ett eller två riktigt bra slag på en 18-hålsrunda för att man ska glömma alla duffar och bortslagna bollar.

Men hur gör man egentligen?

Under lunchrasterna passar jag allt som oftast på att fila lite på swingen och idag var inget undantag. Som den nörd jag är så kan jag inte låta bli att grotta ner mig i svingspår och hur man ska tänka, hur man ska stå, hur man ska flytta vikten, när man ska rotera, vad ett primtal egentligen är osv.

Golfbag full med klubbor ute på golfbanan

Att spela golf utan golfklubbor är svårt, för att inte säga omöjligt. Det finns otaliga märken, modeller och varianter på golfklubbor men om man drar det till sin spets så får du bara ta med dig 14 klubbor ut på banan. Vilka väljer du?

Skytrak driver 216 meter

Att träna med en golfsimulator är något som jag har varit intresserad av en längre tid. För mig som inte har en halv miljon undanstoppat i garderoben så är en Trackman eller en simulator i liknande prisklass inte ett alternativ. Som tur är finns det diverse olika simulatorer som många fler har råd med. Jag har det stora nöjet att kunna träna med en Skytrak. Tidigare har jag även kunnat använda en OptiShot2. Läs mer om vad jag tycker och tänker om dessa två golfsimulatorer.