Avbrott på grund av åska

Blixtar och moln över vatten

Det här året liknar ingenting annat, i alla fall när man tänker på vädret. Innan jag började spela golf så hade jag inte någon större koll på vare sig väder eller vind men det här har definitivt ändrat sig på senare år.

Att spela golf i regn är i bästa fall blött, i sämsta fall slår blixten ner i järnsexan som man håller i. Har man tur så vaknar man upp på intensiven - har man otur så spelar man ingen mer golf.

I Falkenberg träffades en golfare av en blixt mitt under en tävling, lyckligtvis verkar det ha slutat någorlunda väl för honom till slut. Det här är ingenting som jag tänker testa på och det var inte alls länge sedan som jag och svärfar hastigt och lustigt klev av banan efter 13 hål efter att ha blivit stannade av en banarbetare.

Hellre fly än illa fäkta

När vi tittade upp där klubbhuset i vanliga fall syns uppe på sin kulle såg vi bara en kolsvart himmel, sekunden innan banarbetaren stoppade oss slog blixten ner bara ett par kilometer bort. Eftersom jag vid tillfället låg under hade jag inga invändningar mot att vi avbröt rundan där och då.

Oturligt nog så ligger hål 13 så långt bort från parkeringsplatsen som man över huvud taget kan komma så min halvtaskiga kondition visade sig redan efter ett par hundra meter.

All heder till banarbetaren som höll koll på vädret, jag hade fullt sjål med att hålla koll på fairway. I alla fall de få gånger jag lyckades träffa den.

Artikelbild av Johannes PlenioUnsplash

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.