Runda 2 - Magplask - Säsongen 2023

Scorekort från årets andra runda 2023

Stärkt av min förra runda som råkade bli min bästa sedan jag startade med golf 2020 hade jag och min trogne golfkamrat bokat in ytterligare en lördagsrunda. Även denna startade 08.17 och den enda skillnaden från förra rundan var att vädret hotade med att det skulle kunna bli regn framåt eftermiddagen.

Kallt var det också, jag sprang runt i mina shorts i 6 plusgrader. Lyckligtvis fryser man sällan om benen men tjocktröjan fick stanna på under hela rundan.

Min handicap hade hoppat ner till 26.6 och jag var ganska fokuserad på att försöka spela någorlunda bra. Det här var nog misstag nummer ett. Så fort jag börjar fundera på poäng så brukar fokuset skifta helt och jag tappar spelet fullständigt.

De första 9 hålen blev ganska bra. Bättre än förra rundan i alla fall. I efterhand insåg jag att jag faktiskt skrapat ihop 18 poäng vilket jag inte trodde ute på banan. Visst hade jag en aning om att jag spelade hyffsat sett till mina kvaliteter men inte att jag spelade såpass bra.

Jag hade glömt att köpa nötter så en fralla med tillhörande kaffe införskaffades i kiosken samtidigt som jag kastade i mig en näve musli som jag hittade hemma i en byrålåda under den korta fikapausen efter hål 9.

Då kom regnet

Försiktigt till en början, sedan mer ihållande. Till råga på allt började det blåsa. Jag tappade humöret ganska omgående efter att ha halkat runt bland buskar och snår med ett bångstyrigt paraply i handen redan efter ett par hål och när vi närmade oss hål 16 insåg jag att rundan i princip var förlorad.

Konstigt nog lyckades jag att spela på samma boll hela rundan och det mina damer och herrar är ett stort framsteg från förra säsongen!

Mitt rekord är att ha slagit bort 8 bollar på 18 hål, hur det gick till vet jag inte riktigt men jag hoppas verkligen att det var en engångsföreteelse.

På måndag är nästa runda inbokad - då blir det 9 hål direkt efter jobbet. Önska mig lycka till!

I den interna trisslotts-kampen mellan mig och den beryktade Vilden från Kolsva står det nu 1-1. Spänningen är olidlig!

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.