Nu är vi igång 2022

Den 24:e april var det då äntligen dags, klubborna var putsade, bollarna från vinterns simulatorsvingande var upphittade och en starttid var bokad. Köpings Golfklubb slog upp sina portar och jag hade en starttid bokad till 16.08

Att påstå att jag spelade bra var en underdrift och när jag och min spelpartner gav upp efter 16 hål var det inte mitt bästa scorekort jag höll i min hand.

När jag räknat samman alla slag och puttar landade jag på 32 poäng vilket väl får anses som helt okej för en premiärrunda som både var blåsig och kall. Konditionen var inte direkt på topp och det märktes att det var länge sedan man tog sig runt 18 hål. Pollenhalten i luften gjorde även sitt till för att göra det tyngre än vanligt att andas.

Långt gick bra

Drivern fick följa med trots moget övervägande och den fungerade faktiskt riktigt bra. Så gjorde även de allra flesta transportslagen. Överlag så gick merparten av slagen som var över 100 meter långe helt okej, problemen kom när jag väl kom fram till green.

Allt muskelminne från förra årets närspel var som bortblåst, jag kunde inte chippa upp bollen lugnt och fint på green hur många gånger jag än försökte. Bunkerslagen däremot gick som smort, den nya fina sanden på Köpings Golfklubb hjälpte förmodligen till.

Första rundan gav mersmak

Hur som helst, trots alla misslyckade inspel och idiotiska beslut gav första rundan mersmak. Under ett par timmar får man glömma tid och rum helt och hållet och bara koncentrera sig på hur besviken man gör sig själv. Om och om igen.

Jag är redo för mer!

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.