Simulatorgolf på Arboga GK

Bild på ett lyckat utslag med driver - simulatorgolf

Sist jag skrev något i den här golfbloggen hade jag precis spelat en runda på härliga Arboga GK. Det var sensommar och jag såg fram emot en lång härlig vinter framför golfsimulatorn som vi har ställt i ordning på mitt jobb. Så här en vecka innan påsk kan jag glatt meddela att jag inte slagit ett enda slag under vintern.

Jag kan således inte heller förvänta mig att jag har blivit det minsta bättre när det blir dags att bege sig ut på den riktiga banan när den väl öppnar upp efter en lång, kall och snöig vinter.

För att råda bot på det här, och för att äntligen kunna skrapa trisslotter efter år 2023 alla golfrundor, fick jag för mig att höra av mig till Peter Thelin ute på Arboga GK. Mannen i fråga är ett fullständigt unikum när det kommer till golf och det dröjde inte länge innan han fått mig att förstå att jag åtminstone behöver prova att spela golf i någon av deras simulatorer

Sagt och gjort, tillsammans med min fantastiska vän och golfkamrat Vilden bokade vi in en timmes golfande i Golfhallen på Arboga GK. Vi blev väl omhändertagna från det att vi steg in genom dörren tills att vi var klara.

Först uppvärmning - sedan förnedring

Banan som spelades var Bay Hill, och det här var väl det närmaste jag kommer att få spela den banan i det här livet. Till råga på allt så förlorade jag med fyra slag.

Har du vägarna förbi eller är du medlem på Arboga GK eller någon annan klubb i närheten råder jag dig att genast boka in en timme i golfhallen. Du hittar all information du behöver i länken längst ner i inlägget.

Vad jag tar med mig efter en kväll barfota framför en slagduk är att jag måste träna bollträff. Det var stundtals stört omöjligt att träffa bollen med rakt klubblad. Jag ska också ta med mig skor avsedda för golf. Att spela barfota gick väl an men det kändes lite svajigt när man vevade på med drivern för kung och fosterland.

Snart öppnar golfbanorna upp i min del av landet, vem vet vad säsongen 2024 har att bjuda på. Kommer jag göra en HIO? Kommer jag spela tre 18-hålsrundor med samma boll? Kommer jag bryta ihop och slänge mina klubbor i närmaste damm?

Ingen vet!

 

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.