Bollträff, bollträff, bollträff

Målet för vinterns träning är satt. Jag ska lära mig att träffa bollen. Ett stort antal övningar som främjar bättre bollträff ska läras in och det här ska jag verkligen lägga energi på. Årets duffar som ibland har genererat torvor som motsvarar 3% av hela Västmanland ska strax vara ett minne blott.

Det är min fasta övertygelse att om man ska ha skuggan av en chans att någorlunda regelbundet träffa dit man siktar så är bollträffen av yttersta vikt. Jag ska låta bli att tänka på hur min sving ser ut och helt enkelt leva med att jag tar ett stort hoppsa-steg till vänster efter varje slag. Så länge jag träffar bollen.

Hjälpmedel för bättre bollträff hittar man lite varstans men för min del kommer jag använda en bortklippt bit av en gammal dörrmatta.

Här nedan länkar jag ett par videos med övningar för en bra och konsekvent bollträff. Fyll gärna på i kommentarerna om du har någon superövning som du vill dela med dig av.

När jag väl har lärt mig att träffa bollen ska jag bara lära mig att putta. Tur att vintern än lång..

Fore!

Artikelbild av Kevin Phillips från Pixabay

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.