En fredagsrunda på Arboga GK

Efter 4-mannascramblen som avslutade Tortuna GK’s golfvecka började det klia i golffingrarna kanske omgående. Tävlingen var ingen höjdare, åtminstone inte resultatmässigt och jag behövde ha en revansch för att kunna se på mina golfklubbor utan att börja gråta. Min trogne kamrat och vapendragare, som med tiden har fått namnet Vilden hade pratat mycket om Arboga GK och en varm fredag begav vi oss av mot banan. Det skulle visa sig att han skulle göra skäl för sitt smeknamn och jag var inte mycket bättre.

Efter ett par hål slutade jag räkna hur många bollar jag slog bort men turligt nog hittade jag de flesta, eller någon annan likvärdig boll. Innan sommaren beställde jag ett par dussin distansbollar från Decathlon och printade mitt ansikte på dessa, jag tänkte att det skulle kanske vara kul att hitta en av dessa bollar i höst eller kanske nästa år. Spelarna på fairwayen till vänster om oss hittade en boll direkt.

Ett någorlunda vettigt utslag letade sig iväg ut på fairway men mitt andra slag blev en vansinnig hook som skruvade bollen långt ut till vänster och jag stod hjälplöst kvar och följde bollen med blicken tills dess att den stannade mitt på fairway på det angränsande hålet. Där fick den ligga, tänkte jag när jag såg det midjehöga gräset som skilde de både hålen åt och gik vidare.

Vill ni ha den här?

När vi gått ett par meter och försökt göra vårt bästa för att träffa green med våra inspelade hördes ett rop från hålet intill.

– Vill ni ha den här?

Vi lät nekande meddela att det ville vi inte men det dröjde inte många sekunder innan vi hörde det karaktäristiska ljudet av en wedge som träffar en boll och min gula självporträttsbeklädda golfboll kom glatt studsande över en träddunge och landade ett 10-tal meter bort.

Bollen i fråga slog jag sedan bort på nästkommande hål. När jag streckat tre hål på raken och vilden inte spelat mycket bättre beslutade vi oss för att kliva av banan och lämna de tre sista hålen ospelade. Jag tyckte om banan och designen och det går inte att skylle det usla resultatet på något annat än mig själv och min bristande förmåga att träffa en golfboll.

Snart dags för revansch

Innan säsongen 2022 tagit slut kommer vi bevista anläggningen igen och förhoppningsvis spela en aning bättre. Vi kan knappast spela sämre.

Fore!

Ludwig Sörmlind's Avatar

Ludwig Sörmlind

Du hittar mig på Mastodon.