Golfsäsongen är över för den här gången, eller åtminstone blir det inget mer golfspel utomhus på min bana eller ens i Sverige. Idag gick det ut ett meddelande om att greenerna täcks över med duk inför den annalkande kylan och tydligare än så kan det inte vara.

Det här inlägget handlade om en golftävling där jag inte kom sist. Det här inlägget kommer handla om en tävling där jag faktiskt gjorde just det - kom sist. Faktum är att jag faktiskt har lyckats komma sist i två tävlingar på raken men mer om det senare.

4-mannascramble på Tortuna GK

Årets första tävling gick av stapeln i slutet på juli. Avslutningen på Tortuna GK’s golfvecka var den sedvanliga 4-mannascramblen och i år var jag med i startfältet. Vårt lag var 1 av 50 st (eller om det var 52, uppgifterna går isär en aning) och där jag med mina 42 år var yngst i sällskapet. Det blev en minnesvärd tillställning men det viktiga är nog att vi i alla fall inte kom sist.

Mitt lag bestod av mig, svärfar och två av dennes vänner som har hängt ihop sedan barnsben. Våra handikapp låg någonstans mellan 20-32 och detta hade datorsystemet räknat ut till att vårt lag hade 11.7 slag tillgodo. Våra motspelare i bollen låg en aning lägre i handikapp och hade därför 8.9 slag till godo.