Bild på ett lyckat utslag med driver - simulatorgolf

Sist jag skrev något i den här golfbloggen hade jag precis spelat en runda på härliga Arboga GK. Det var sensommar och jag såg fram emot en lång härlig vinter framför golfsimulatorn som vi har ställt i ordning på mitt jobb. Så här en vecka innan påsk kan jag glatt meddela att jag inte slagit ett enda slag under vintern.

Jag kan således inte heller förvänta mig att jag har blivit det minsta bättre när det blir dags att bege sig ut på den riktiga banan när den väl öppnar upp efter en lång, kall och snöig vinter.

Målet för vinterns träning är satt. Jag ska lära mig att träffa bollen. Ett stort antal övningar som främjar bättre bollträff ska läras in och det här ska jag verkligen lägga energi på. Årets duffar som ibland har genererat torvor som motsvarar 3% av hela Västmanland ska strax vara ett minne blott.

Efter 4-mannascramblen som avslutade Tortuna GK’s golfvecka började det klia i golffingrarna kanske omgående. Tävlingen var ingen höjdare, åtminstone inte resultatmässigt och jag behövde ha en revansch för att kunna se på mina golfklubbor utan att börja gråta. Min trogne kamrat och vapendragare, som med tiden har fått namnet Vilden hade pratat mycket om Arboga GK och en varm fredag begav vi oss av mot banan. Det skulle visa sig att han skulle göra skäl för sitt smeknamn och jag var inte mycket bättre.

Efter ett par hål slutade jag räkna hur många bollar jag slog bort men turligt nog hittade jag de flesta, eller någon annan likvärdig boll. Innan sommaren beställde jag ett par dussin distansbollar från Decathlon och printade mitt ansikte på dessa, jag tänkte att det skulle kanske vara kul att hitta en av dessa bollar i höst eller kanske nästa år. Spelarna på fairwayen till vänster om oss hittade en boll direkt.

Då har det då äntligen hänt. Jag är ett stort fan av Golf Sidekick på Youtube och hans sätt att tänka och spela golf. Jag är inne på mitt tredje år som aktiv golfare och i början av förra året började jag försöka sätta upp mål för mitt golfande. Nu är tre av dom uppfyllda.

Golfboll nära hål

Golfsäsongen har börjat bra för mig, i alla fall om man jämför med hur det såg ut förra året vid den här tiden. Till råga på allt så har banan på Köpings GK klarat av vintern riktigt bra. Greenerna är lika svåra som vanligt och fairwayen är grön.

Nytt för i år är den nya sanden som numera ligger i de allra flesta bunkrarna. Det är en fröjd att landa i bunkern nuförtiden, att se sandwedgen skära ner i den mjuka sanden och skicka bollen rätt upp på green är verkligen en fröjd.

Golfbag med klubbor

Jag vet inte hur det är med er men jag har en favoritklubba som jag gärna plockar upp ur bagen när jag står inför ett läge där jag helst inte får missa varken åt höger eller vänster. Den klubban är inte min driver! Så, för att gå lite vetenskapligt till väga så lämnade jag helt enkelt drivern i bilen.

Jag har provat att spela utan driver tidigare, och det har faktiskt gått ganska bra. Problemet är att om drivern dinglar förföriskt där i bagen så kan jag till slut inte låta bli att plocka upp den.. för att sedan skicka bollen rätt ut i skogen eller ner i närmsta damm.

Grumpy Golfer

Efter att ha hämtat mig någorlunda efter årets första runda var det så dags att snöra på sig golfskorna för andra gången i år. Apropå golfskor, det var inte den bästa idéen att förvara dom i bakluckan på bilen under vinterhalvåret.

Sida 1 av 4