Bild på ett lyckat utslag med driver - simulatorgolf

Sist jag skrev något i den här golfbloggen hade jag precis spelat en runda på härliga Arboga GK. Det var sensommar och jag såg fram emot en lång härlig vinter framför golfsimulatorn som vi har ställt i ordning på mitt jobb. Så här en vecka innan påsk kan jag glatt meddela att jag inte slagit ett enda slag under vintern.

Jag kan således inte heller förvänta mig att jag har blivit det minsta bättre när det blir dags att bege sig ut på den riktiga banan när den väl öppnar upp efter en lång, kall och snöig vinter.

Översiktsbild över Arboga GK

Jag, en 27 handikappare, min vapendragare Vilden som väger in på 33 någonting och A på ungefär 52 tog tag i våra liv och bokade in en tid på Arboga GK. En 52-handikappare? kanske ni tänker. Varför ska man spela med en sån? Jag tänker att det inte var särskilt länge sedan jag själv låg där uppe och harvade. Dags att sprida golfandan vidare och få honom att inse att den här sysselsättningen inte bara handlar om självplågeri och att leta bollar i diverse diken och skogar.

Vid närmare eftertanke kanske inte jag är den bästa förebilden när det kommer till golf. Visst, jag vet hur man beter sig och hur illa det än går ser jag till att hålla tempot i alla fall. Några vackra slag blir det inte tal om mer än ett par enstaka gånger under en runda.

Blixtar och moln över vatten

Det här året liknar ingenting annat, i alla fall när man tänker på vädret. Innan jag började spela golf så hade jag inte någon större koll på vare sig väder eller vind men det här har definitivt ändrat sig på senare år.

Att spela golf i regn är i bästa fall blött, i sämsta fall slår blixten ner i järnsexan som man håller i. Har man tur så vaknar man upp på intensiven - har man otur så spelar man ingen mer golf.

Resultatbild från mingolf

En vacker dag i juli gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Platsen var Tortuna GK som jag vid det här laget har spelat ett antal gånger, solen sken och banan var ganska tom. Efter 15 hål insåg jag att jag om jag inte pausar nu kommer jag förmodligen inte komma tillbaka till bilen. Om detta ska jag berätta.

Scorekort från årets andra runda 2023

Stärkt av min förra runda som råkade bli min bästa sedan jag startade med golf 2020 hade jag och min trogne golfkamrat bokat in ytterligare en lördagsrunda. Även denna startade 08.17 och den enda skillnaden från förra rundan var att vädret hotade med att det skulle kunna bli regn framåt eftermiddagen.

Kallt var det också, jag sprang runt i mina shorts i 6 plusgrader. Lyckligtvis fryser man sällan om benen men tjocktröjan fick stanna på under hela rundan.

Min handicap hade hoppat ner till 26.6 och jag var ganska fokuserad på att försöka spela någorlunda bra. Det här var nog misstag nummer ett. Så fort jag börjar fundera på poäng så brukar fokuset skifta helt och jag tappar spelet fullständigt.

När jag skriver detta har det gått en dag sedan jag spelade min bästa runda någonsin. När jag summerade scorekortet sittandes på bänkarna efter 18:e green fick jag räkna om flera gånger. 42 poäng och inte mindre än sju par. Detta utan att ha svingat en golfklubba sedan någon gång i höstas. Vad är det som händer?

Macgregor FW3 Spoon 15 grader Regular

Då var det äntligen dags. Golfsäsongen är här och min hemmabana har öppnat för allmänheten. Jag hade turen att få en liten förhandstitt på banans skick när jag var där i ett tjänsteärende - jag spelar nämligen inte golf på heltid. Tur är kanske det för då hade jag inte varit speciellt rik.

Sida 1 av 4